We blijven ons ontwikkelen voor uw kind

Sinds enkele maanden is de tweede pilot PEPP binnen de SWKGroep gestart. PEPP staat voor Permanente Educatie Pedagogisch Professional. Deze pilot is dit keer speciaal voor medewerkers die met baby’s werken.

De pilot heeft als doel om te ontdekken hoe de PEPP-modules bevallen en in hoeverre het helpt als je hiermee samen met een coach toewerkt naar een eindtoets. De PEPP-coach zorgt er samen met de deelnemers voor dat theorie en praktijk worden gekoppeld.
Ook bij KOKO is een groep enthousiaste medewerkers aan de slag gegaan met modules die gaan over de ontwikkeling van baby’s. Denk bijvoorbeeld aan breinontwikkeling, lichamelijke ontwikkeling, cognitieve ontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling en spelontwikkeling van baby’s.

KOKO PEPP-coach Esmeralda de Keyzer (het Zandkasteel):
“Na de eerste pilot PEPP van vorig jaar zijn we nu volop bezig met de tweede pilot. Ik ben de PEPP-coach en heb tijdens de eerste pilot al meegedaan. Die ervaring neem ik mee voor het leren van de stof die dit keer gericht is op baby’s. Samen met mijn groep leren we over het babybrein en wat een baby nodig heeft om zich zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen. Heel belangrijk is het hierbij om de kennis in praktijk te brengen. We kijken dan ook samen op de groep hoe het op de werkvloer gaat. Hierbij kun je denken aan: zijn er genoeg hoeken in de ruimte die voor de baby’s geschikt zijn? Hoe bieden we een baby veiligheid, wat het fundament is om te groeien? We zijn enthousiast begonnen en hopen begin 2018 de eindtoets te maken.“

Nieuwsgierig geworden naar PEPP? Kijk eens op www.pepp.info.

8 januari 2018