Subsidie voor peuteropvang in Vleuten- De Meern naar KOKO Kinderopvang

Peuters in de Utrechtse wijk Vleuten-De Meern kunnen vanaf januari 2020 terecht bij KOKO Kinderopvang. De gemeente Utrecht maakte 1 oktober bekend de subsidie voor die wijk te gunnen aan KOKO Kinderopvang.

Wat kunnen ouders van peuters verwachten van de peuteropvang? “Dat wij kinderen zelf laten ontdekken wat hun kracht is”, vertelt Saskia Rotman, regiomanager bij KOKO Kinderopvang. “Daarbij is spelen de belangrijkste basis. Spelen is leuk en kinderen leren daar enorm veel van. Het is een goede voorbereiding op de basisschool en er kunnen bijvoorbeeld taalachterstanden worden voorkomen. Daar zet de gemeente ook op in.” KOKO Kinderopvang heeft veel expertise op het gebied van vroeg- en voorschoolse educatie (VVE), omdat zij, samen met een groot aantal andere kinderopvangorganisaties onderdeel is van de SWKGroep. Daardoor kunnen zij onderling profiteren van elkaars kennis op dit gebied.

Plusopvang

Naast het verkleinen van taalachterstanden vraagt de gemeente ook aandacht voor zogenoemde plusopvang. Daarbij is er extra aandacht voor kinderen die dit nodig hebben. “KOKO Kinderopvang werkt samen met De Buitenwereld, eveneens een organisatie die bij de SWKGroep hoort”, zegt Saskia. “De Buitenwereld heeft veel ervaring in de jeugdhulpverlening. Wij gaan de kennis van hun jeugdhulpverleners en gedragswetenschappers gebruiken om de kinderen die dat nodig hebben te helpen. Zodat uiteindelijk alle kinderen dezelfde kansen en mogelijkheden krijgen.”

Vertrouwen waarmaken

In plaats van een partij voor de hele stad, zocht de gemeente Utrecht per 2020 meerdere aanbieders om de peuteropvang te verzorgen. KOKO Kinderopvang was al actief met kinderopvang in Vleuten-De Meern. “Mede dankzij ons werk daar, gunt de gemeente ons nu ook de peuteropvang in Vleuten-De Meern”, zegt Saskia. “Heel mooi, nu gaan we werken om dat vertrouwen waar te maken.”

2 oktober 2019