Spelen in de modder tijdens ModderDag!

KOKO Kinderopvang ModderDag

Modder. Vies en lekker tegelijkertijd. Juist daarom is het zo aantrekkelijk voor kinderen. Duizenden kinderen in heel Nederland ontdekken tijdens ModderDag op 29 juni 2018 weer wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijks leven. Wij doen ook mee met allerlei activiteiten in en rond modder.

Vies worden mag!

Het kan nat of wat droger zijn en dat voelt anders. Het kan van je afdruipen of het blijft aan je plakken. Je kunt jezelf ermee schminken, erin glijden of stampen en je kunt ermee bouwen. Kortom, er valt wat te beleven met modder. En daar kun je al je zintuigen bij gebruiken. Wetenschappelijk is aangetoond dat buitenspelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Wanneer kinderen vies mogen worden, nemen bijvoorbeeld de creativiteit, nieuwsgierigheid en kwaliteit van het spel toe. Het is goed voor het concentratievermogen en kinderen leren beter omgaan met risico’s zoals vallen en uitglijden. En niet te vergeten: buitenspelen in een natuurrijke omgeving draagt bij aan een positievere houding en gedrag tegenover natuur en milieu. Het is ook goed voor de weerstand van kinderen. Kijk maar eens hoe blij de kinderen op deze dag zijn!

Nog meer informatie?

Meer informatie over de ModderDag is te vinden op de website van het IVN www.ivn.nl. Wilt u zelf ook met uw kind de natuur in zodat hij lekker kan ravotten en vies worden? Op de website van Natuurmonumenten staan allerlei activiteiten voor kinderen onder de naam Oerrr. Ook vindt u er een overzicht van mooie speelplekken.

14 juni 2018