Peuteropvang

Leuk én leerzaam

Is uw kind bijna 2 jaar? Dan merkt u dat uw peuter de wereld wil ontdekken. Bij onze peuteropvanglocaties kan dat. Zo went uw kind aan een nieuwe omgeving en leert het omgaan met andere peuters. Uw peuter wordt zelfstandiger en krijgt meer zelfvertrouwen. Zo bereiden wij uw peuter spelenderwijs voor op de basisschool, waardoor de overgang makkelijker wordt.

Waarom is peuteropvang belangrijk?

Spelen, ontdekken en leren met leeftijdsgenootjes.
Kennismaken met woorden, cijfers, kleuren en vormen.
Meedoen aan leuke activiteiten zoals zingen, knutselen, voorlezen.
Veel aandacht voor de algemene en motorische ontwikkeling.
Spelenderwijs voorbereiden op de basisschool.

Extra aandacht voor taal

Onze peuteropvanglocaties werken met voorschoolse lesprogramma’s. Zo wordt de overgang naar de basisschool goed voorbereid. We stimuleren uw peuter spelenderwijs in de taal- en denkontwikkeling. Maar we dagen hem/haar ook creatief uit. Belangrijk is dat uw kind plezier heeft. En zo onbewust de taal-, sociale en motorische vaardigheden traint.

Wanneer naar de peuteropvang?

Heeft u een doorverwijzing van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)? Dan komt uw kind drie dagdelen naar de peuteropvang. Als u geen doorverwijzing heeft, maar wel recht heeft op kinderopvangtoeslag kan uw peuter gemiddeld twee dagdelen per week naar onze peuteropvang. Afhankelijk van de locatie, beschikbare plaats en de leeftijd kan uw kind na overleg meer of minder dagdelen worden geplaatst. Meer informatie hierover vindt u in onze tarievenkrant.

Vragen?

Neem gerust contact op. We helpen u graag!

Inschrijven Tarieven

Locaties

LocatieAdresPostcodePlaats
het PapegaaiennestHooiweide 62811 JEReeuwijk
KiekeboeLaan van Rapijnen 303461 GHLinschoten
TovertuinKweektuinlaan 13452 SRVleuten