KOKO Kinderopvang helpt de bij tijdens Dag van Groene Kinderopvang!

Stichting Groen Cement organiseert jaarlijks, op de derde dinsdag van mei, de ‘Dag van de Groene Kinderopvang’. Deze dag heeft één duidelijk doel: de kinderopvang groener en Groene Kinderopvang zichtbaar maken! KOKO Kinderopvang kan zich hier helemaal in vinden.

Keurmerk Groen Cement

“KOKO Kinderopvang steunt vol overtuiging de Dag van de Groene Kinderopvang”, vertelt Sylvia Harreveld. “Wij vinden buitenspelen, natuur en goed omgaan met de omgeving superbelangrijk”, vertelt Sylvia Harreveld, locatiemanager van het Papegaaienest bij KOKO Kinderopvang. “Omdat wij bewust kiezen voor natuurbeleving voor de kinderen hebben veel van onze locaties het keurmerk Groene Kinderopvang. We vieren de Dag van de Groene Kinderopvang dan ook op toepasselijke wijze!’.

Insectenhotel

Tegenwoordig zijn er steeds minder plekken waar insecten, zoals bijen, een nest kunnen maken. Daarom hielpen kinderen van de buitenschoolse opvang (BSO) van KOKO Kinderopvang deze dieren een handje. Op de Dag van de Groene Kinderopvang maakten ze een insectenhotel! Zo ontstond er een mooie plek voor een nieuw nestje. En omdat bij een hotel ook room service hoort, regelden de kinderen van het kinderdagverblijf en de peuteropvang iets te snacken. Zij maakten zaadbommen voor de bijen. Het was al met al een bijzondere dag!

18 mei 2021