KOKO Kinderopvang duikt de natuur in

Op 18 mei was het de Dag van de Groene Kinderopvang van Stichting Groen Cement. Dat Groene Kinderopvang belangrijk is, vindt ook KOKO Kinderopvang. En dan is een dag niet genoeg. Daarom organiseerde KOKO Kinderopvang nu zelf de Groene Week. Van 21 tot en met 25 juni doken de kinderen van kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang Kiekeboe in Linschoten en buitenschoolse opvang Kabaal in Montfoort de natuur in.

Keurmerk

“KOKO Kinderopvang steunt vol overtuiging de Dag van de Groene Kinderopvang”, vertelt Anja Boot, locatiemanager van Kiekeboe bij KOKO Kinderopvang, “Omdat wij bewust kiezen voor natuurbeleving voor de kinderen hebben veel van onze locaties het keurmerk Groene Kinderopvang. Reden genoeg om zelf een Groene Week te organiseren!”

Activiteiten

Een speurtocht in de natuur, de gemeente helpen door vogelhuisjes voor mezen te maken, het NK tegelwippen (waarbij tuinen groener worden gemaakt) en plastic opruimen. Zomaar wat activiteiten voor de kinderen tijdens de Groene Week. Maar ook terracotta bloempotjes beschilderen, speciaal voor de ouderen in verzorgingstehuis Lindescote in Linschoten. “Wij vinden buitenspelen, natuur en goed omgaan met de omgeving superbelangrijk”, vervolgt Anja, “Maar ook de aandacht voor ouderen. Mooi dat we dat op deze manier kunnen combineren tijdens de Groene Week.”

25 juni 2021