Kinderen van KOKO Kinderopvang zetten eerste voetbalstappen met voetbalsters VV De Meern

koko kinderopvang-voetbalclinic

‘Spitse naar Van den Donk; Van den Donk naar Jansen, die moet nu met een voorzet komen. Bal komt voor, Miedema kopt … GOAL!’ Kinderen van KOKO Kinderopvang lieten zich op dinsdag 21 september helemaal meeslepen in de wereld van voetbal met een clinic van de meiden van MO15-1, VV De Meern. Daarmee zetten de kinderen hun eerste voetbalstappen en misschien wel de eerste stappen op weg naar Oranje..

Liefde voor de bal doorgeven
Al jaren sponsort KOKO Kinderopvang de meiden in het team MO15-1 van VV De Meern. Tijd om wat terug te doen, vonden de voetbalsters. En dus gaven ze hun liefde voor de bal door aan kinderen van de buitenschoolse opvang in Vleuten-De Meern. 45 kinderen van verschillende KOKO-locaties volgden de clinic.

Gejoel en gelach
Op een van de velden van de voetbalvereniging stond een zogenoemde circuittraining klaar. De kinderen deden allerlei verschillende oefeningen. Zo leerden ze de basistechniek om te voetballen. Daarna konden de kinderen hun voetbaltalenten laten zien in wedstrijdjes, werden de winnaars gehuldigd en kregen alle kinderen een leuk aandenken. ‘Er klonk gejoel en gelach over het veld’, vertelt Irina Leijdekker – Kers, locatiemanager bij KOKO Kinderopvang. ‘Veel lol dus bij de kinderen. En de trainers waren goed. Ze waren heel geduldig met de kinderen.’ En, zitten er toekomstige Oranje-spelers tussen de kinderen? ‘Haha, wie weet. Dromen kan altijd, toch? De clubkleur van VV De Meern is oranje, dus dat behoort sowieso tot de mogelijkheden!’

Over VV De Meern
VV De Meern is opgericht in 1947. Het is een actieve vereniging met professionele faciliteiten aan de Loenenseboslaan in De Meern. De jeugdopleiding van VV De Meern staat op een hoog niveau en de vereniging mag zich tot de beste amateurclubs van Nederland rekenen. 78 jongens- en 24 meisjesteams zijn actief in de competitie. Sportiviteit, spelplezier en kinderen begeleiden in hun voetbalontwikkeling staan centraal.

koko kinderopvang-voetbalclinic2

23 september 2021