Kinderen BSO het Kraaiennest bezorgen een glimlach in de natuur met stenen

Kinderen van KOKO Kinderopvang laten een natuurlijk cadeau achter in Utrecht: KEI-KOKO. Wie de beschilderde stenen vindt, mag ze houden. En dat levert een grote glimlach op.

“Hé, wat ligt daar?” Niké Eberwijn, adjunct locatiemanager bij KOKO Kinderopvang, liep pas met haar dochters door het bos toen ze een bijzondere ontdekking deden. “Tussen de wortels van een hoge boom vonden mijn dochters een steen. Beschilderd in felle kleuren”, zegt Niké. Ogenschijnlijk een heel gewone vondst. Maar daar dachten de dochters anders over. “Een enorme glimlach brak door op hun gezichten. Prachtig!”

KEI-KOKO

De vondst in het bos bracht Niké op ideeën. “De blijheid die mijn kinderen hadden, gunde ik anderen ook”, zegt Niké. “Dus stelde ik voor stenen te gaan beschilderen op buitenschoolse opvang het Kraaiennest. Mijn collega’s waren gelijk enthousiast. Wat een keigaaf idee, zeiden zij.” Zo ontstond KEI-KOKO. Met alle kinderen op de buitenschoolse opvang (BSO) stenen beschilderen en deze buiten neerleggen om gevonden te worden.

Driedelige charme

Het werd een project met een driedelige charme, zo legt Niké uit. “Je bent creatief bezig met en in de natuur, je maakt een verbinding met anderen en je maakt jezelf en anderen blij.” Door hun kennis van opgroeiende kinderen zagen de medewerkers van BSO het Kraaiennest bovendien dat KEI-KOKO kinderen van verschillende leeftijden blij kan maken. “Het schilderen is een leuke bezigheid voor kinderen vanaf vier jaar”, legt Niké uit. “En het actief zoeken naar stenen maakt een wandeling leuker voor kinderen. Daar worden ze al vanaf twee jaar enthousiast van. Erg leuk om te zien!”

Groene Kinderopvang

De actie past ook om een andere reden goed bij de BSO. “Juist omdat we binnenkort het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang willen behalen”, zegt Niké, “De combinatie van stenen in de natuur verzamelen, deze creatief beschilderen en weer buiten verstoppen maakt het een steengoede activiteit.”

21 mei 2021