Door de modder voor het Prinses Máxima Centrum

Als je zieke kinderen wilt helpen, kan je niet aanmodderen, dus kwamen de buitenschoolseopvanglocaties van KOKO Kinderopvang in Vleuten – De Meern in actie voor het Prinses Máxima Centrum. Tijdens de Modderdag op 29 juni haalden de kinderen geld op door vies te worden: ze liepen een sponsor-Mud Race.

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht zet zich in voor kinderen met kanker. “Vaak hebben deze kinderen dezelfde leeftijd, als de kinderen op onze buitenschoolse opvang (BSO)”, zegt Lucinda Koolhof, locatiemanager bij KOKO Kinderopvang. “Wij vinden het daarom mooi om ons in te zetten voor kinderen die zo hard zorg nodig hebben!”

Modderdag

Nu zijn er veel manieren om geld op te halen. De BSO’s haalden inspiratie uit een jaarlijks terugkerende themadag: Modderdag. “Op die dag laten we kinderen lekker in de modder en met zand en water spelen”, vertelt Lucinda. “Zo leren ze meer over de natuur.” Dit jaar combineerde KOKO Kinderopvang de Modderdag met de wens om geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum. “We hebben een Mud Race gehouden, waarbij kinderen zich lieten sponsoren. We zijn nu alle bedragen bij elkaar aan het optellen.”

Kruipen door de modder

Voor een vast bedrag of per rondje, konden de BSO-kinderen (vanaf 7 jaar) worden gesponsord. Vervolgens kropen, renden en klommen de kinderen op 29 juni door de modder op hun BSO. “Met veel plezier op jacht naar een mooi bedrag voor het Prinses Máxima Centrum”, zegt Lucinda. ”Of het nu is om er onderzoek mee te doen of te investeren in een mooie onbezorgde dag voor de zieke kinderen. Het bedrag komt goed terecht!”

5 juli 2021