De Buitenspeeldag 2021

Yes! Het is bijna zover: de Buitenspeeldag 2021! Op woensdag 9 juni organiseren Jantje Beton en Nickelodeon een speciale editie van de Buitenspeeldag.

Stoepranden of touwtjespringen?

Kinderen spelen steeds minder buiten. Reden te meer om buitenspelen actief onder de aandacht te brengen. En dat doet de organisatie Jantje Beton al jaren. De Buitenspeeldag is eigenlijk een actiedag om kinderen letterlijk meer buitenspeelruimte te geven. Dit is dé middag waarop we vieren wat zo belangrijk is: buitenspelen! Helaas zijn er ook dit jaar geen grote evenementen, maar het belooft écht een te gekke editie te worden. Op deze website vind je leuke buitenactiviteiten die je met je kinderen kunt ondernemen.

Schoenen aan? Jas aan? Naar buiten!

Op onze kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang neemt buitenspelen een belangrijke plaats in. Elke dag gaan kinderen en medewerkers naar buiten om van alles te beleven, te bewegen en te sporten. Buitenspelen is enorm goed voor de ontwikkeling van kinderen. Het prikkelt de fantastie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek. Maar ook het kinderbrein wordt buiten vaak meer en anders uitgedaagd dan binnen. Dus reden genoeg om mee te doen aan de Buitenspeeldag en lekker de buitenruimte te ‘pakken’ met de kinderen, nieuwe ervaringen op te doen, te ontspannen en een frisse neus te halen. Veel plezier!

24 mei 2021