BSO Atlantis maakt speelgoedbank blij

BSO Atlantis bood op donderdag 18 februari een heleboel speelgoed aan de speelgoedbank Het Speelkwartier in De Meern aan. Dat speelgoed kwam van de ouders met kinderen op de buitenschoolse opvang (BSO) van KOKO Kinderopvang. Zo krijgt het speelgoed een tweede leven.


Speelgoed maakt gelukkig

 

De speelgoedbank verzamelt tweedehands speelgoed in en geeft het aan gezinnen die weinig geld hebben. “Wij waren aan het opruimen en vonden veel speelgoed dat we niet meer gebruiken”, zegt Sandra van Ringelesteijn, locatiemanager bij KOKO Kinderopvang. “Het idee ontstond om dit aan de speelgoedbank te doneren. Op de kinderopvang zien wij dagelijks hoe gelukkig kinderen worden van speelgoed. En de bijdrage die het levert aan de ontwikkeling van kinderen. Dat gunnen wij alle kinderen. Ook als hun ouders een kleine portemonnee hebben.”

Doneren op de BSO

 

Dus pakte BSO Atlantis het groter aan. De locatie spoorde ook ouders aan om speelgoed te doneren. Met succes. “Veel mensen zijn aan het opruimen geslagen nu ze zoveel thuis zijn”, zegt Sandra. “Dus ouders hadden veel speelgoed over.” Op 3 februari konden de ouders hun donatie inleveren op het plein van de BSO. “Dat was gelijk een leuke manier om de ouders weer even te zien. Door de lockdown was dat even geleden. We gaven ouders van tevoren een tijd waarop ze langs konden komen. Zo hielden we het veilig. En het was een leuke middag.”

19 februari 2021