29 juni: ModderDag 2021, de dag waarop vies worden mag!

ModderDag is een internationale dag waarop kinderen over de hele wereld (o.a. in Australië, Tanzania, Schotland, Engeland, maar zeker ook in Nederland) volop aan de slag gaan met zand en water. Twee belangrijke elementen die een grote rol spelen in de ontwikkeling van een kind. Niets is fijner dan lekker vies worden en er ook nog van leren! Er is zelfs wetenschappelijk aangetoond dat de verschillende ontwikkelingsgebieden, zoals de motorische ontwikkeling, sociale ontwikkeling en de creatieve ontwikkeling extra gestimuleerd worden wanneer kinderen in de blubber spelen. En dat ook nog eens in de frisse buitenlucht!

SWKGroep & ModderDag

Verschillende locaties van SWKGroep Kinderopvang doen ook dit jaar weer mee aan deze dag. Zij bieden verschillende activiteiten met modder aan. Waar jonge kinderen een lekker soepje maken van modder of een mooie zandtaart maken, zullen oudere kinderen graven, scheppen en bouwen. Ieder jaar is het op 29 juni ModderDag, maar locaties zijn vrij om het op een andere dag te organiseren. De locaties die deelnemen ontvangen allerlei ideeën ter inspiratie en zullen u op tijd laten weten wanneer hun ModderDag is.

Vergeet niet om zelf ook met uw kind lekker de natuur in te gaan! Geniet van de mogelijkheden die de natuur biedt en ervaar zelf hoeveel plezier uw kind beleeft aan het spelen met zand en water.

29 juni 2021