Nieuws

BSO Atlantis bood op donderdag 18 februari een heleboel speelgoed aan de speelgoedbank Het Speelkwartier in De Meern aan. Dat speelgoed kwam van de ouders met kinderen op de buitenschoolse opvang (BSO) van KOKO Kinderopvang. Zo krijgt het speelgoed een tweede leven.

Soufiane Touzani had als kind een droom: profvoetballer worden. Hij vond voetballen leuk en dus ging hij aan de slag: oefenen, oefenen, oefenen. Alles opzij voor zijn droom. Toen liep het anders dan verwacht … “Jij mag niet meer voetballen, vertelde de dokter mij.”

Ga je mee naar De Toekomst?

Na het thema Wondere Wereld gaan we het Jaar van de Toekomst in. Via de subthema’s Tijd, Groei en Trend nemen we de kinderen mee op reis. In 2021 gaan we in de toekomst kijken! We leren van het verleden, kijken naar het heden en gaan dromen over de toekomst. Hoe ziet jouw leven eruit in 2050? Droom je mee? Tijd maakt de toekomst!

Na zes weken volle inzet om aandacht te vragen voor War Child, was het zo ver: de lang verwachte meet & greet met profvoetbalster en trots ambassadeur van War Child Vivianne Miedema. De kinderen van KOKO Kinderopvang hebben er tijdens de Wondere Wereld Peace Challenge voor War Child hard voor gewerkt om deze bijzondere prijs in de wacht te spelen en er erg naar uitgekeken. Met elkaar hebben zij de beste vragen verzonnen. “Een mooi einde van een heel mooie actie!”, zegt locatiemanager Irina trots.

Wat krijg je als een hele groep kinderen zich vol inzet om aandacht te vragen voor het werk van War Child? Een meet & greet met profvoetbalster en ambassadeur van War Child: Vivianne Miedema. “De kinderen zijn door het dolle heen!”, zegt Irina Leijdekkers-Kers locatiemanager van BSO de Tovertuin, de winnende locatie van KOKO Kinderopvang.

Frédérique Valk is de winnaar van de PFZW Design Award 2020. De jury, waarin ook de kinderopvangspecialisten van de SWKGroep, zaten, vond haar concept het beste van verschillende oplossingen die studenten van de opleiding Industrieel Design van de Technische Universiteit (TU) Delft bedachten om de fysieke belasting van medewerkers in de kinderopvang te verminderen. KOKO Kinderopvang is onderdeel van de SWKGroep.