Nieuws

Al onze dagopvang-, peuteropvang- en buitenschoolse opvanglocaties zijn open.

Als er ontwikkelingen zijn, houden wij u op de hoogte.
Op deze pagina bundelen wij de coronanieuwsberichten. Zo heeft u alle informatie overzichtelijk op een rij. De laatste berichten bevatten de nieuwste informatie. Wij houden ouders ook via de Flexkids Ouderapp en de e-mail op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Vragen
Heeft u nog vragen? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Bel hen op 030 677 15 52 of mail naar info.corona@swkgroep.nl.


Van 6 tot en met 17 oktober is het weer Kinderboekenweek! Dit jaar is het thema Worden wat je wil. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt. Of je goed kan tekenen of juist rekenen. Of je 5 jaar bent of al 11: ieder kind kan worden waar het van droomt. Astronaut, dierendokter of kok … in hun spel komen vaak de beroepen die ze kennen al voor. En idolen of helden inspireren hen: een bekende voetballer, zangeres of YouTuber. En anders haal je inspiratie uit kinderboeken. Een onuitputtelijke bron om de wereld te verkennen en over beroepen na te denken of te fantaseren.

Met kinderen in gesprek over het thema Worden wat je wil

Wat wil je later worden? We vragen het vaak aan kinderen. Maar volgens Ilse Davids, pedagoog bij de SWKGroep, is dat eigenlijk de verkeerde vraag: ‘Toen ik het thema las moest ik denken aan een versje van Toon Hermans. We zijn nogal eens geneigd om aan kinderen te vragen ‘wat wil je later worden?’ Vaak goedbedoeld, vanuit oprechte interesse en nieuwsgierigheid naar de toekomst. Toch kan dit voor kinderen een ingewikkelde vraag zijn. Zij leven meer dan volwassenen vooral in het hier en nu. Ze zijn vaak nog niet bezig met later. Behalve misschien als later einde van de dag is, of een verjaardag die eraan komt. Aan ons als volwassenen de kunst om hen gedurende het opgroeien te begeleiden bij het ontdekken van wie ben ik? Waar beleef ik plezier in? Wat geeft mij energie? Wat gaat mij makkelijk af? Waar moet ik wat meer moeite voor doen? Enzovoort. Want jezelf goed kennen, is een prachtig cadeau om in de toekomst passende keuzes te maken. Dan kun je naast worden wat je wilt, ook worden wie je al bent.’

Volop inspiratie

Inspiratie nodig voor een kinderboek? Op www.kinderboekenweek.nl vindt u per leeftijd prentenboeken en thematitels. En de website www.kinderboeken.nl heeft voor iedere leeftijd leuke boeken en tips voor verschillende activiteiten rondom het thema.

Kortom: volop inspiratie! Veel (voor-)leesplezier!

‘Spitse naar Van den Donk; Van den Donk naar Jansen, die moet nu met een voorzet komen. Bal komt voor, Miedema kopt … GOAL!’ Kinderen van KOKO Kinderopvang lieten zich op dinsdag 21 september helemaal meeslepen in de wereld van voetbal met een clinic van de meiden van MO15-1, VV De Meern. Daarmee zetten de kinderen hun eerste voetbalstappen en misschien wel de eerste stappen op weg naar Oranje..

Op dinsdag 14 september  is er wederom een landelijke stakingsdag in de kinderopvang. Vakbond FNV Zorg & Welzijn heeft haar leden in de kinderopvang opgeroepen om het werk neer te leggen. Staken is een grondrecht. Dus wanneer pedagogisch medewerkers willen staken, respecteren wij dat.

Wat betekent dit voor uw opvang op die dag?
Staken mag alleen als de staking schriftelijk bij de werkgever is aangezegd. Maandag 13 september hebben wij een definitief bericht van de FNV ontvangen op welke locaties er een aanzegging is gedaan. Als de staking gevolgen heeft voor de locatie van uw kind, hoort u dat o snel mogelijk. Onze inzet is om locaties open te houden. Of dat lukt, is afhankelijk van het aantal medewerkers dat wel werkt. Daarbij maken we altijd zorgvuldige afwegingen op het gebied van veiligheid, wet- en regelgeving en de coronamaatregelen. Wij kunnen helaas niet uitsluiten dat er locaties (deels) sluiten tijdens de staking.

Wat als de locatie sluit?
Ontkomen we er niet aan de locatie van uw kind te sluiten. Dan krijgt u van ons ruiltegoed in de FlexKids Ouderapp. Zo kunt u deze dag later gratis inhalen.

Waarom deze actie?
De vakbonden en werkgeversorganisatie zijn in gesprek over een nieuwe cao voor de kinderopvang. FNV Zorg & Welzijn is niet tevreden met het verloop van deze gesprekken. De vakbond wil dat er meer afspraken worden gemaakt over het terugdringen van de werkdruk. Daarom roept het zijn leden op tot de staking.

Als je zieke kinderen wilt helpen, kan je niet aanmodderen, dus kwamen de buitenschoolseopvanglocaties van KOKO Kinderopvang in Vleuten – De Meern in actie voor het Prinses Máxima Centrum. Tijdens de Modderdag op 29 juni haalden de kinderen geld op door vies te worden: ze liepen een sponsor-Mud Race.

ModderDag is een internationale dag waarop kinderen over de hele wereld (o.a. in Australië, Tanzania, Schotland, Engeland, maar zeker ook in Nederland) volop aan de slag gaan met zand en water. Twee belangrijke elementen die een grote rol spelen in de ontwikkeling van een kind. Niets is fijner dan lekker vies worden en er ook nog van leren! Er is zelfs wetenschappelijk aangetoond dat de verschillende ontwikkelingsgebieden, zoals de motorische ontwikkeling, sociale ontwikkeling en de creatieve ontwikkeling extra gestimuleerd worden wanneer kinderen in de blubber spelen. En dat ook nog eens in de frisse buitenlucht!

Op 18 mei was het de Dag van de Groene Kinderopvang van Stichting Groen Cement. Dat Groene Kinderopvang belangrijk is, vindt ook KOKO Kinderopvang. En dan is een dag niet genoeg. Daarom organiseerde KOKO Kinderopvang nu zelf de Groene Week. Van 21 tot en met 25 juni doken de kinderen van kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang Kiekeboe in Linschoten en buitenschoolse opvang Kabaal in Montfoort de natuur in.