Natuurlijk Buitenspelen

Fietsen. Tikkertje. Verstoppen tussen de struiken. Graven in de zandbak. Buiten zijn en buitenspelen is een vast onderdeel van het dagprogramma op onze locaties. In de natuur is altijd wat te beleven voor kinderen. Of dat nu in onze natuurlijke buitenruimtes is of in de vrije natuur.

De buitenruimtes hebben veel groen en natuurlijke materialen

Onze buitenruimtes zijn zo ingericht dat er verschillende hoekjes en plekken zijn om te spelen. Voor elke leeftijd en voor elke activiteit. Uw kind kan rennen, klimmen en springen, maar ook rustig ergens zitten om zelf te spelen. De buitenruimtes zijn ingericht volgens het concept ‘Natuurlijk Buitenspelen’. Dat betekent veel groen en natuurlijke materialen. Dit biedt kinderen de mogelijkheid om te ontdekken en fantasievolle avonturen te beleven.

Natuurlijk Buitenspelen is kijken en voelen

Spelen met water en zand is een van de belangrijkste speelwaarden in onze natuurspeeltuin. Het is veranderbaar en kinderen worden er creatief van. Wie heeft er niet ooit zo’n heerlijke zandtaart gebakken? Daarom beschikken onze locaties over een zandbak (vaak met een waterelement)  en veel buitenspeelgoed. Alles om de fantasie van uw kind te prikkelen. Naast deze natuurlijke elementen hebben we speelgoed als fietsen, steps en goedgekeurde speeltoestellen.

‘Haal ik het of haal ik het niet?’

Een paal als pompstation. Een steen als troon van de prinses. Zand om te voelen en gras om op te rollen. Door te werken met spelaanleidingen stimuleren we de fantasie van kinderen.  Natuurlijke elementen stimuleren de fantasie van kinderen. Want een paadje is veel spannender als je ergens onderdoor kan lopen. Een omgevallen boomstam is voor de één een evenwichtsbalk en voor een ander een prachtige plek om achter te verstoppen. Door hen uit te dagen, leren kinderen beter inschatten wat ze wel en niet kunnen. En omdat niet al het spelmateriaal vast staat, kunnen de kinderen elke dag weer iets nieuws bedenken. Zo kunnen we inspelen op de wens van ieder kind. Jong en oud.

Spelen in de buurt

Met de oudere kinderen spelen we ook vaak in de wijk. Samen naar de kinderboerderij of een park of speeltuin even verderop. Kinderen worden uitgedaagd om hun wereld steeds wat groter te maken. De oudere kinderen van de BSO spelen vaak op de schoolpleinen in de directe omgeving van de locatie. Met elkaar en met de andere kinderen uit de wijk. Samen plezier maken en ontdekken staat voorop.