Peuteropvang de Tovertuin

peuteropvang met Voorschoolse Educatie
mooie, groene buitentuin
activiteitenaanbod voor kinderen vanaf 2,5 jaar

Klantcontact & Advies

Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen over de opvangmogelijkheden? Neem dan contact op met één van de medewerkers van de afdeling Klantcontact & Advies.

030 677 15 52

LRK-nummer

117636058

Openingstijden

maandag 08.30 - 13.50 uur
dinsdag 08.30 - 13.50 uur
donderdag 08.30 - 13.50 uur

De groep werkt met de VE -methode van Uk en Puk. 

Schoolvakantie
Tijdens schoolvakanties is de locatie gesloten.

Dagdeelcombinaties per peuterspeelzaallocatie

Adresgegevens locatie

Kweektuinlaan 1
3452 SR Vleuten
030 890 86 80

Locatiemanager

Neem contact met ons op

Contactformulier
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
reCAPTCHA
Bezig met versturen

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Door dit formulier te verzenden, ga ik akkoord met de privacystatement.
Bezig met versturen

Heeft uw peuter een extra ondersteuning nodig voor bijvoorbeeld taalontwikkeling? Bij peuteropvang de Tovertuin bieden we dit aan!

Groene kinderopvang

Locatie de Tovertuin heeft het kwaliteitsmerk voor groene kinderopvang behaald. Dat betekent dat er veel aandacht is voor de natuur, duurzaamheid, het milieu en buitenspelen. Er is veel ruimte voor natuurbeleving. Op de Tovertuin leren we de kinderen te genieten van het buiten zijn. We geven kinderen de ruimte om te experimenteren en onderzoeken. Hierdoor ontwikkelen kinderen hun eigen identiteit en ontdekken zij steeds weer nieuwe en mooie dingen!

Ook beschikken we over een mooie binnenruimte. Een ware binnenspeeltuin, zo ervaren de kinderen de hal op kinderdagverblijf de Tovertuin. De hal is veilig ingericht en stimuleert kinderen in de ontwikkeling van hun grove motoriek. Lekker dansen, springen, klauteren en kruipen. De groepsruimtes zijn huiselijk ingericht, zodat uw kind zich snel thuis voelt.

Een goede start voor de basisschool

Ieder kind ontwikkelt zich in een eigen tempo, met eigen talenten. Heeft uw peuter (2,5 tot 4 jaar) wat meer moeite met taal? Peuteropvang de Tovertuin helpt uw kind op weg met Voorschoolse Educatie (VE). Dit is een programma van spelactiviteiten gericht op taal- en rekenvaardigheden die wij aanbieden op de dinsdag en donderdag. We starten de dag om 08:30 uur en gaan dan bijvoorbeeld aan de slag met woorden en cijfers oefenen.

Uk & Puk

Peuteropvang de Tovertuin werkt met de VE-methode Uk & Puk. Het hoofddoel van Uk en Puk is het vergroten van de Nederlandse taalvaardigheid. Ook werken we aan communicatieve vaardigheden en is er een oriëntatie op rekenen. Uk en Puk werkt met thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. Bij elk thema horen speelse activiteiten.

Er zijn verschillende mogelijkheden: spelen, ontdekken, knutselen, bewegen en meer. De activiteiten zijn zo ontwikkeld dat kinderen op een betekenisvolle manier taal krijgen aangeboden. De peuters worden uitgedaagd om zelf ontdekkingen te doen of zelf oplossingen te bedenken. Kinderen ontwikkelen zich op een speelse manier en de pop Puk helpt daarbij. Puk is het vriendje van de kinderen. Hij biedt troost en is een maatje bij wie de kinderen zich veilig voelen.

Inschrijven

Tovert de Tovertuin een lach op uw gezicht? Schrijf uw kind dan nu in! Wilt u meer informatie of een rondleiding? Geen probleem! U kunt ons bellen op 030 677 15 52 of een e-mail sturen naar klantcontact@kokokinderopvang.nl.

Kaart laden...