Peuteropvang de Kleine Alm

Met Voorschoolse Educatie veel aandacht voor taalontwikkeling
Speelgoed passend bij ieder kind
Nieuw ingericht speelplein

Klantcontact & Advies

Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen over de opvangmogelijkheden? Neem dan contact op met één van de medewerkers van de afdeling Klantcontact & Advies.

030 677 15 52

LRK-nummer

161570392

Openingstijden

maandag 08.45 - 14.05 uur
dinsdag 08.45 - 14.05 uur
woensdag 08.45 - 14.05 uur
donderdag 08.45 - 14.05 uur
vrijdag 08.45 - 14.05 uur
Dagdeelcombinaties per peuterspeelzaallocatie

Adresgegevens locatie

Derde Oosterparklaan 71
3541 SC Utrecht
Leidsche Rijn
06 13 13 57 86 Peuteropvang de Kleine Alm

Locatiemanager

Mirjam de Boode 06 82 68 79 72

Neem contact met ons op

Contactformulier
reCAPTCHA
Bezig met versturen

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Bezig met versturen

Peuteropvang de Kleine Alm is gevestigd in het schoolgebouw van basisschool Op De Groene Alm. Het lokaal is zo ingericht dat uw peuter zich optimaal kan vermaken. Er is een huishoek, een leeshoek, een bouwhoek en een ministad. Vindt uw peuter het leuk om creatief bezig te zijn? Dan kan hij of zij terecht in het atelier. Natuurlijk gaan we ook naar buiten. We hebben een fijn, net nieuw ingericht plein, aansluitend aan de groepsruimte.

Voorschoolse Educatie (VE)

Bij peuteropvang de Kleine Alm komen kinderen van 2,5 tot 4 jaar. We werken met gemengde groepen die een goede afspiegeling vormen van de wijk. Dit betekent dat kinderen met én zonder doelgroepindicatie samen in een groep zitten. Met ons VE-programma Kaleidoscoop bereiden we de peuters voor op de basisschool. Hierin is veel aandacht voor de ontwikkeling van de Nederlandse taal. Onze pedagogisch medewerkers zijn hier speciaal voor opgeleid en kijken naar wat kinderen met een (dreigende) ontwikkelingsachterstand ondernemen en wat zij interessant vinden. Via spel sluiten zij aan bij hun belevingswereld.

Onze medewerkers kijken goed naar de kinderen en het hele jaar door worden er anekdotes geschreven. Twee keer per jaar wordt KIJK! ingevuld. Dat is een kindvolgsysteem om de ontwikkeling van de kinderen te observeren, registreren en te stimuleren. Deze uitkomsten worden met u besproken en bij zorg wordt er natuurlijk samen met u een plan gemaakt.

Op pad

We gaan graag de deur uit met de peuters, bijvoorbeeld naar de bouwspeeltuin, de bosspeeltuin, de bibliotheek of het museum. Dat doen we samen met u, als ouderactiviteit in de VE.

In verband met drukte tijdens het haal- en brengmoment, adviseren we u om op de fiets te komen.
Peuteropvang de Kleine Alm werkt samen met basisschool Op De Groene Alm.

Kaart laden...