Kinderdagverblijf het Zandkasteel

extra leeftijdsgebonden activiteiten voor 3+ kinderen
zeer ruime, natuurlijke buitenruimte
samenwerking met Brede School Weide Wereld

Klantcontact & Advies

Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen over de opvangmogelijkheden? Neem dan contact op met één van de medewerkers van de afdeling Klantcontact & Advies.

030 677 15 52

LRK-nummer

216320252

Openingstijden

maandag 07.30 - 18.30 uur
dinsdag 07.30 - 18.30 uur
woensdag 07.30 - 18.30 uur
donderdag 07.30 - 18.30 uur
vrijdag 07.30 - 18.30 uur

 

Adresgegevens locatie

Teunisbloemlaan 44
3452 CB Vleuten
030 666 18 51

Locatiemanager

Neem contact met ons op

Contactformulier
reCAPTCHA
Bezig met versturen

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Bezig met versturen

Natuurlijk buitenspelen

Uitdaging, klimmen, klauteren en ontdekken. Een blok hout wordt een boot, twee bomen zijn een tent. Alles kan en mag in de tuin van kinderdagverblijf het Zandkasteel. Een buitenruimte ingericht volgens het Natuurlijk Buitenspelen-concept. Vies worden mag! Het maakt ons niet uit wat voor weer het is. Want buiten spelen is leuk. Uiteraard doen wij ook elk jaar mee aan de Buitenspeeldag en de Nationale Modderdag. Naast spelen in onze twee tuinen gaan we graag op stap. Naar speeltuinen in de buurt, de bibliotheek of op bezoek bij de kinderen van Reinaerde (kinderen met een ontwikkelingsachterstand). Om de maand komt er een kinderkapper langs op de locatie. Samen met BSO Atlantis vormen wij kindercentrum het Zandkasteel. Zo bieden wij voor alle kinderen van 0 tot 13 jaar een uitdagende omgeving. Met activiteiten afgestemd op de leeftijd en interesses van uw kind.

Gezonde voeding

Kinderen zijn volop in ontwikkeling. Bij deze ontwikkeling mag gezonde voeding niet ontbreken. Binnen KOKO Kinderopvang werken we volgens een gezond voedingsbeleid. Broodbeleg, tussendoortjes en drankjes zijn volgens de richtlijnen van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Kinderen krijgen dagelijks naast de broodmaaltijd groente (zoals tomaat, paprika en komkommer) aangeboden. Daarnaast zorgen we ook voor afwisseling in fruitaanbod. Met een leuke, creatieve traktatiefolder bieden wij u ook allerlei ideeën voor gezonde feesttraktaties.

Bewegen om te ontwikkelen

Zingen, beweegspelletjes, dansen, voorlezen en muziek maken. Zomaar een greep uit de activiteiten die we dagelijks doen. Afgestemd op de verschillende leeftijden in de groep. Want de activiteiten met baby’s zijn anders dan de activiteiten voor peuters. Zo stimuleren we uw baby, dreumes of peuter in zijn of haar ontwikkeling en zelfstandigheid. En ontdekken ze langzaam de wereld om zich heen.

Uw kind in een vaste groep

Bij kinderdagverblijf het Zandkasteel streven we ernaar uw kind altijd in dezelfde groep te laten. In de groep spelen kinderen van 0 tot 4 jaar met elkaar. Wij kiezen bewust voor deze verticale groepen zodat uw kind niet overgeplaatst hoeft te worden bij een bepaalde leeftijd. Door de aanwezigheid van kinderen van verschillende leeftijden worden kinderen gestimuleerd met elkaar rekening te houden. De kleintjes trekken zich op aan het voorbeeld dat de oudere kinderen geven. De oudste kinderen kunnen meehelpen bij de verzorging en de activiteiten voor de kleinsten.

Samenwerking

Als uw kind 4 jaar wordt, gaat het naar de basisschool. Een goede overdacht is dan extra belangrijk. Wij zorgen daarvoor. Onze deskundige pedagogisch medewerkers vullen hiervoor het peuter-kleuter-overdrachtformulier in. Wij bespreken dit eerst met u en sturen het daarna op naar de school van uw keuze. Kinderdagverblijf het Zandkasteel is onderdeel van Brede School Weide Wereld. Met de scholen in het pand en de wijk zijn goede afspraken gemaakt over de doorgaande lijn en de overdracht. Kinderen blijven bij de overgang naar één van de scholen in de Weide Wereld vaak in hetzelfde pand. Dit is voor hen dan al vertrouwd terrein. Buitenschoolse opvang nodig? Uw kind is van harte welkom op één van onze BSO-locaties.

Kaart laden...