Kinderdagverblijf het Papegaaiennest

natuurtuin gecertificeerd door Groen Cement
OKÉ vignet voor gezonde voeding
gevestigd in pand met basisscholen, CJG, bibliotheek en logopedist

Klantcontact & Advies

Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen over de opvangmogelijkheden? Neem dan contact op met één van de medewerkers van de afdeling Klantcontact & Advies.

030 677 15 52

LRK-nummer

132181241

Openingstijden

maandag 07.30 - 18.00/18.30 uur
dinsdag 07.30 - 18.00/18.30 uur
woensdag 07.30 - 18.30 uur
donderdag 07.30 - 18.00/18.30 uur
vrijdag 07.30 - 18.30 uur

Tijdens schoolvakanties zijn wij van 07.30 tot 18.30 uur geopend.

 

Adresgegevens locatie

Hooiweide 6
2811 JE Reeuwijk
0182 - 39 94 11 06 - 20 44 73 44

Locatiemanager

Neem contact met ons op

Contactformulier
reCAPTCHA
Bezig met versturen

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Bezig met versturen

Warm nest

Kinderdagverblijf het Papegaaiennest is als een warm nest met veel ruimte en aandacht voor alle kinderen. Activiteiten doen we in de groep, maar ook per leeftijd. Doordat alle kinderen uit de verschillende groepen veel activiteiten samen doen, kennen alle kinderen en pedagogisch medewerkers elkaar. Dat voelt veilig en vertrouwd. Wekelijks ontvangt u het activiteitenschema met alle geplande activiteiten. Samen met BSO en peuteropvang het Papegaaiennest vormen wij kindercentrum het Papegaaiennest. Zo bieden wij voor alle kinderen van 0 tot 13 jaar een uitdagende omgeving. Met activiteiten afgestemd op de leeftijd en interesses van uw kind.

Themagericht werken

Kinderdagverblijf het Papegaaiennest werkt met thema’s. Iedere week staan twee woorden die binnen het thema passen centraal. Op deze manier leren de kinderen spelenderwijs steeds meer woorden. Ook lezen we iedere dag voor aan de kinderen om de taalontwikkeling te stimuleren.

Ravotten in de natuurtuin

Weer of geen weer, iedere dag spelen we in de natuurtuin. Regent het? Dan trekken we de kaplaarzen aan en gaan we lekker in de plassen stampen! Mooier kan het niet worden voor uw ondernemende dreumes of peuter. Ook de jongste kinderen gaan mee naar buiten. Voor hen hebben we speciale kruippakjes klaarliggen.

Jong leert van oud en andersom

Kinderen van verschillende leeftijden spelen met elkaar. De jongere kinderen kunnen ‘afkijken’ bij de oudere kinderen en de oudere kinderen helpen de jongere kinderen. Dit zorgt voor een fijne sfeer op de groep.

Gezond kinderdagverblijf

Lekker spelen is belangrijk. Gezonde voeding ook, vinden wij. We volgen daarom een voedingsbeleid waarin we rekening houden met minder suiker, minder zout, minder onverzadigde vetten en meer groente en fruit. We zijn er dan ook trots op dat onze locatie is gekwalificeerd met het OKÉ vignet van Stichting Kind en Voeding. Ook bieden we de mogelijkheid van warme maaltijden aan. Kinderen krijgen dan tussen de middag een warme maaltijd in plaats van de broodmaaltijd.

Samenwerking

Het Papegaaiennest is gevestigd in hetzelfde pand als het Centrum voor Jeugd en Gezin (consultatiebureau) en werken nauw met elkaar samen. Ook de basisscholen zijn in hetzelfde pand gevestigd. Als uw kind doorstroomt naar basisschool De Regenboog of De Venen, zorgen wij voor een goede overdracht. Bij dit gesprek wordt u als ouder ook uitgenodigd. Heeft u buitenschoolse opvang nodig? Uw kind is van harte welkom bij BSO het Papegaaiennest. Kinderen uit de hogere groepen van de basisschool komen regelmatig voorlezen aan de peuters van het Papegaaiennest. En ook feesten als Koningsspelen en Sinterklaas vieren we samen met de basisscholen. Handig is dat de bibliotheek ook in dit pand zit. We gaan graag met de kinderen naar de bibliotheek om samen (voorlees)boeken uit te zoeken.

Kaart laden...