Kinderdagverblijf de Veldmuis

kleinschalige opvang, wij kennen uw kind
ruime speelhal
prachtige buitenspeelplaats

Klantcontact & Advies

Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen over de opvangmogelijkheden? Neem dan contact op met één van de medewerkers van de afdeling Klantcontact & Advies.

030 677 15 52

LRK-nummer

638496275

Openingstijden

maandag 07.30 - 18.30 uur
dinsdag 07.30 - 18.30 uur
woensdag 07.30 - 18.30 uur
donderdag 07.30 - 18.30 uur
vrijdag 07.30 - 18.30 uur

 

Adresgegevens locatie

St. Pietersberg 12a
3453 PH De Meern
030 662 07 15

Locatiemanager

Neem contact met ons op

Contactformulier
reCAPTCHA
Bezig met versturen

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Bezig met versturen

Op pad met de bolderkar

Een gezellige sfeer, mooie hal, kleinschalig en een grote tuin. Welkom bij kinderdagverblijf de Veldmuis. Met de bolderkar gaan de kinderen vaak op stap om te spelen op andere leuke speelplekken. Ook met regen laten we ons niet uit het veld slaan. We stampen met onze laarzen in de plassen en zwieren met paraplu’s in het rond. In onze Natuurlijk Buitenspelen-tuin! Samen met BSO de Veldmuis en BSO Villa Veldmuis vormen wij kindercentrum de Veldmuis. Zo bieden wij voor alle kinderen van 0 tot 13 jaar een uitdagende omgeving. Met activiteiten afgestemd op de leeftijd en interesses van uw kind.

Opendeurenbeleid

Samen spelen in de grote hal is een leuke start van de dag. Iedere ochtend staan de deuren tot 09.00 uur open. Dan kan er nog even gespeeld en geknuffeld worden met vriendjes of vriendinnetjes van een andere groep. De Veldmuis heeft twee verticale groepen en een Peutergroep. Juist door deze kleinschaligheid ademt kinderdagverblijf de Veldmuis een thuisgevoel uit waar kinderen, ouders en pedagogisch medewerkers zich direct op hun gemak voelen.

Activiteiten voor alle leeftijden

De kinderen worden gestimuleerd in hun zelfstandigheid en de activiteiten sluiten aan bij de belevingswereld van de verschillende leeftijdsgroepen. Voor de kinderen van de peutergroep worden er uitdagende activiteiten aangeboden waardoor zij voorbereid worden op de basisschool. De kinderen worden gestimuleerd in hun zelfstandigheid en de activiteiten sluiten aan bij de belevingswereld van de verschillende leeftijdsgroepen.

Peutergroep

Deze groep is speciaal voor de kinderen die toe zijn aan nieuwe uitdagingen. Ze zijn bijna 4 en de school wacht op hen. De medewerkers van deze groep maken speciaal voor hen een ander dagprogramma. Een kringgesprek (dat levert de mooiste gesprekken op), werken met nieuwe materialen (zoals een prikpen, schaar of kralen) en meer uitdagende puzzels en spelletjes. We stimuleren zelfstandigheid en uw kind maakt zo kennis met voorschoolse activiteiten. Ook dagen we de kinderen uit keuzes te maken in hun spel en hebben ze hun eigen taken en verantwoordelijkheden op de groep. Alles wordt inzichtelijk gemaakt, zodat voor hen duidelijk wordt wanneer kinderen afscheid nemen. Omdat ze naar school gaan bijvoorbeeld.

En dan wordt uw kind 4

Als uw kind 4 jaar wordt, gaat het naar de basisschool. Leuk, maar ook spannend! Een goede overdacht is dan belangrijk. Wij zorgen daarvoor. Onze deskundige pedagogisch medewerkers vullen hiervoor een overdrachtsformulier in. Wij bespreken dit eerst met u en sturen het daarna op naar de school van uw keuze. Wanneer uw kind naar school gaat, kan hij/zij buiten schooltijd naar buitenschoolse opvang de Veldmuis. Een leuke locatie waar uw kind dan al vaker is geweest. Veilig en vertrouwd.

Kaart laden...