Kinderdagverblijf de Tovertuin

mooie, groene buitentuin
twee grote speelhallen
activiteitenaanbod voor 3+ kinderen

Klantcontact & Advies

Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen over de opvangmogelijkheden? Neem dan contact op met één van de medewerkers van de afdeling Klantcontact & Advies.

030 677 15 52

LRK-nummer

117636058

Openingstijden

maandag 07.30 - 18.30 uur
dinsdag 07.30 - 18.30 uur
woensdag 07.30 - 18.30 uur
donderdag 07.30 - 18.30 uur
vrijdag 07.30 - 18.30 uur

 

Kweektuinlaan 1
3452 SR Vleuten
030 890 86 80

Locatiemanager

Neem contact met ons op

Contactformulier
reCAPTCHA
Bezig met versturen

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Bezig met versturen

Wat bieden wij?

Een ware binnenspeeltuin. Zo ervaren de kinderen de hal op kinderdagverblijf de Tovertuin. Met een aparte speelhoek voor de baby’s waar zij kunnen spelen met materiaal dat aansluit bij hun leeftijd en ontwikkeling. De hal is veilig en zo ingericht dat de kinderen gestimuleerd worden in de ontwikkeling van hun grove motoriek. Lekker dansen, springen, klauteren en kruipen. Samen met BSO de Tovertuin en peuteropvang de Tovertuin vormen wij kindercentrum de Tovertuin. Zo bieden wij voor alle kinderen van 0 tot 13 jaar een uitdagende omgeving. Met activiteiten afgestemd op de leeftijd en interesses van uw kind.

Natuurlijk buitenspelen

Buiten spelen doen we natuurlijk iedere dag, want slecht weer bestaat niet! Kinderdagverblijf de Tovertuin beschikt over een prachtige natuurtuin. Hierin is veel te ontdekken voor uw kind. Verstopplekjes, een grote, mooie zandbak, heuveltjes om op te klauteren en gras om met de blote voeten in te lopen. Er is ook voldoende schaduw zodat kinderen altijd met mooi weer buiten kunnen spelen.

Jong leert van oud … of andersom?

Grote kinderen die de kleintjes helpen met schoenen aandoen en jassen dichtritsen. Zo leuk om te zien. Bij kinderdagverblijf de Tovertuin zitten kinderen van 0 tot 4 jaar bij elkaar in een groep. Hierdoor word en kinderen gestimuleerd rekening met elkaar te houden. De oudere kinderen zijn maar wat trots om het juiste voorbeeld te geven. Zo helpen ze elkaar. Goed voor hun sociale ontwikkeling en zelfvertrouwen. Daarnaast hoeft uw kind tijdens zijn of haar periode op het kinderdagverblijf niet te wisselen van groep.

Activiteiten voor 3+ kinderen

Iedere leeftijdsfase kent zijn eigen ontwikkeling. Dreumesen maken kennis met kleuren, geluiden en verschillende materialen. Hard, zacht, ruw of glad. Kinderen vanaf drie jaar hebben nog meer uitdaging nodig. Net die extra lastige puzzel of dat spel waarbij ze echt goed met elkaar moeten overleggen. Uw driejarige peuter wordt op deze manier gestimuleerd in de zelfstandigheid. Uitdagende (buiten)activiteiten en activiteiten waarbij hij/zij nog beter wordt voorbereid op de basisschool. Want die stap naar school blijft toch altijd een beetje spannend. Maar wél leuk!

Samenwerking

Als uw kind 4 jaar wordt, gaat het naar de basisschool. Een goede overdacht is dan extra belangrijk. Wij zorgen daarvoor. Onze deskundige pedagogisch medewerkers vullen hiervoor het peuter-kleuter-overdrachtformulier in. Wij bespreken dit eerst met u en sturen het daarna op naar de school van uw keuze. Als uw kind naar school gaat, is het van harte welkom bij BSO de Tovertuin. Een BSO speciaal voor kinderen tot zes jaar. Waar ook de activiteiten worden aangepast op de leeftijd van uw schoolgaande kleuter.

 

Kaart laden...