Kinderopvang gesloten behalve voor ouders met vitaal beroep

Vandaag 15 maart heeft de overheid besloten dat de kinderopvang en scholen tot 6 april sluiten. Wat heeft dit voor gevolgen voor de opvang van uw kind(eren)?

De dagopvang (0 tot 4 jaar) is gesloten, behalve voor mensen met een vitaal beroep

Net zoals scholen, worden alle kinderdagopvanglocaties (0 tot 4 jaar) gesloten. Alleen voor mensen met een vitaal beroep, zoals door de overheid is vastgesteld, is de opvang geopend. De openingstijden zijn zoals gebruikelijk.

Peuteropvang (2 tot 4 jaar) is gesloten, mensen met een vitaal beroep kunnen bij de dagopvang terecht

Net zoals scholen, worden ook alle peuteropvanglocaties gesloten. Kinderen van mensen met een vitaal beroep, zoals door de overheid is vastgesteld, zijn vanaf dinsdag welkom op de kinderdagopvanglocaties. Onze collega’s van afdeling Klantcontact & Advies helpen u graag met het vinden van een kinderdagopvanglocatie bij u in de buurt. U kunt hen bereiken via telefoonnummer: 030 677 15 52.

Buitenschoolse opvang gesloten, behalve voor mensen met een vitaal beroep

Net zoals scholen, worden ook alle buitenschoolse opvanglocaties gesloten. Alleen voor mensen met een vitaal beroep, zoals door de overheid is vastgesteld, is de opvang geopend. Op maandag 16 en dinsdag 17 maart worden scholen geacht noodopvang te verlenen. Wij verzorgen deze twee dagen gewoon de buitenschoolse opvang. Vanaf woensdag 18 maart vervalt de noodopvang vanuit het onderwijs en kunnen wij uw kind de hele dag opvangen. De openingstijden zijn dan zoals gebruikelijk in de vakantieperiode.

Mogelijk samenvoegen locaties

Mogelijk voegen wij in de loop van deze week locaties samen. Uw locatiemanager houdt u hiervan op de hoogte.

Wat als uw kind ziekteverschijnselen heeft

Als uw kind verkouden is (neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, verhoging of koorts (vanaf 38°C)) benadrukken wij dat uw kind thuis moet blijven, ook als u een vitaal beroep heeft.

Geen vitaal beroep, breng uw kind dan niet naar de opvang

We verzoeken alle ouders die geen door de overheid vastgesteld vitaal beroep hebben hun kind niet naar de opvang te brengen. Zo zorgen we er samen voor dat de samenleving blijft draaien en besmetting zoveel mogelijk voorkomen wordt.

Wat als onze medewerkers ziekteverschijnselen hebben

Aangezien de kinderopvang wordt gezien als zorginstelling nemen wij ook de benodigde maatregelen. Onze medewerkers blijven thuis als ze klachten hebben als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, verhoging of koorts (vanaf 38°C). Zo zorgen we ervoor dat de gezondheid en het welzijn van de kinderen en onze medewerkers voorop staan.

We zijn ons ervan bewust dat deze maatregelen grote impact hebben. Wij vragen, mede namens de overheid, uw begrip in deze uitzonderlijke situatie.

Uw kind is uiteraard bij ons in goede handen en wij zorgen dat ze een fijne dag hebben.

Hoe houden we u op de hoogte

Zodra de situatie verandert, brengen wij u op de hoogte. Dat doen wij onder andere via de Flexkids Ouderapp en e-mail (houd ook uw spambox in de gaten).

Vragen

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met onze collega’s van afdeling Klantcontact & Advies. Via telefoonnummer: 030 677 15 52. Of stuur een e-mail naar info.corona@swkgroep.nl.

Meer informatie over het virus kunt u vinden op de informatiepagina van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden.

15 maart 2020