Kinderen uitgedaagd tijdens water challenge

Waanzinnige Waterdag KOKO

Water. Negen challenges. En een stopwatch. Dat waren de ingrediënten voor de Waanzinnige Waterdag bij KOKO Kinderopvang. Kortom, de kinderen van de buitenschoolse opvanglocaties gingen de water challenge uitdaging aan. Wie vervult de meeste opdrachten in de snelste tijd?

De water challenge zorgde voor plezier en hilariteit

Van water laten zweven en een waterestafette tot grote zeepbellen en waterijsjes maken. Eén challenge was de handen uit de mouwen om het plastic zwerfafval op te ruimen dat in de natuur terecht is gekomen. Niks leuker dan tijdens het vullen van de waterballonnen snel een exemplaar naar de pedagogisch medewerker te gooien. Maar alle opdrachten moesten binnen een bepaalde tijd uitgevoerd worden. Daarom waren voor de jongere kinderen op de dagopvang wateruitdagingen samengesteld speciaal gericht op hun leeftijd. BSO Kiekeboe was de trotse winnaar van de water challenge. Op de voet gevolgd door BSO Boerderij de Balije en BSO uit de Kunst die beslag wisten te leggen op de tweede en derde plaats.

Jaar van Water

Het is het Jaar van Water bij KOKO Kinderopvang. Daarom draait het twaalf maanden lang om water! Dus doen de kinderen via het thema ervaringen op en ontdekken en ontwikkelen zo hun talenten. Dat betekent veel wateractiviteiten, een waterideeënboek, nauw betrokken worden bij de Volvo Ocean Race, waterpoloclinics en nog veel meer. Kinderen leren en ontwikkelen spelenderwijs. Daarom wordt vanuit het pedagogisch palet jaarlijks de focus gelegd op een thema. Het Jaar van Water ‘finisht’ tijdens de finale van de Volvo Ocean Race in Den Haag.

3 mei 2018