Kinderen KOKO Kinderopvang vieren de winter tijdens WinterWaterdag

“Als de winter niet naar ons komt, creëren wij zelf de winter” dachten de medewerkers van KOKO Kinderopvang. Water, sneeuw en ijs stonden centraal tijdens de WinterWaterdag op 4 januari.

Sneeuwbollen maken waarmee je kunt schudden, voelen als een ijsbeer en heel veel andere proefjes met water. Hoe krijg je een wolk in een potje? Hoe zorg je ervoor dat je hand in ijskoud water warm blijft? De 8+ kinderen beleefden de dag op het ijs met schaatsen bij de lokale schaatsbaan. Jong en oud maakten lol … met water en ijs.

Jaar van Water

Het is het Jaar van Water voor de kinderen van KOKO Kinderopvang. Dat betekent veel wateractiviteiten, een water ideeënboek, waterpoloclinics en nog veel meer. Kinderen leren en ontwikkelen spelenderwijs. Daarom wordt bij KOKO Kinderopvang vanuit het pedagogisch palet jaarlijks de focus gelegd op een thema. Juli 2017 is het spetterende Jaar van Water gestart. Twaalf maanden lang draait alles om water! Via het thema doen de kinderen nieuwe ervaringen op en ontdekken en ontwikkelen zo hun talenten. Ook kinderen die geen gebruikmaken van de kinderopvang kunnen leuke winterwateractiviteiten doen. Daarvoor is de speciaal ontwikkelde website www.leukekinderactiviteiten.nl.

4 januari 2018