Kinderboekenweek 2019: Reis mee! (naar de Wondere Wereld)

Kinderboekenweek

Van 2 t/m 13 oktober is het weer Kinderboekenweek. Tijdens deze editie staan voertuigen centraal vanuit het thema: Reis mee! Toeval bestaat niet want dit thema past natuurlijk prachtig bij het themajaar ‘Wondere Wereld’ van de SWKGroep.

De volgende boeken staan centraal in de Kinderboekenweek.

  • Haaientanden van Anna Woltz: Atlanta van elf heeft een waanzinnig plan: ze wil in 24 uur rond het IJsselmeer fietsen. Voor de belangrijkste tocht van haar leven heeft ze twaalf boterhammen nodig, vier bananen, een nachtbeugel en kerstverlichting. Opgeven kan niet, dan gaat alles mis.
  • André het astronautje op zoek naar Laika van André Kuipers en Natascha Stenvert: Help! Laika is er met een raket vandoor! Vinden André het astronautje en Valentina hun liefste hond ooit terug in dat grote heelal? Hoe komen ze daar eigenlijk zonder raket? Samen met Astromuis bedenkt het duo een slim plan waarvan niet alleen Laika heel blij zal worden…

Lezen blijft enorm belangrijk voor de ontwikkeling van uw kind: plaatjes kijken, voorlezen, zelf lezen, naar de bibliotheek gaan, lezen om kennis te vergaren en lezen omdat het gewoon leuk is! Tijdens de Kinderboekenweek worden er vanuit de bibliotheek, de boekwinkel, school en de kinderopvang allerlei activiteiten georganiseerd. Een mooie gelegenheid om samen met je kind het lezen te vieren.

Veel leesplezier!

Het pedagogisch Expertisecentrum

17 september 2019