Golfprofessional Maarten Bosch leert kinderen golfen

Golfen. Misschien niet de eerste sport waar je aan denkt als kind. Of toch wel? Op 30 april liet profgolfer Maarten Bosch de kinderen van onze organisatie zien wat de sport allemaal inhoudt. Van baanpermissie naar handicap 54, van airway naar teebox en van bunkerslag naar een full swing: het kwam allemaal aan bod.

Goed voorbereid

“De kinderen kijken er al een tijd naar uit”, vertelt Irina, locatiemanager van de Tovertuin. “De kinderen zijn al goed voorbereid. De clinic laat hen op een leuke manier kennismaken met de sport. Een bijzondere ervaring voor alle kinderen om de basis van het golfen te leren van een echte golfprofessional“. Tussen half elf en half een gingen kinderen van acht verschillende buitenschoolse opvang-locaties verdeeld over twee groepen letterlijk aan de slag.

Golfen is goed voor Body & Brains

De clinic past goed bij het thema van dit jaar; Body & Brains. Zo zijn de kinderen de afgelopen periode al druk bezig geweest met gezonde voeding, schaken en tal van andere activiteiten die goed zijn voor lichaam en geest. Sporten, en in dit geval dus golfen, past hier heel goed bij. Omdat de sport een beroep doet op zowel body als brains. De SWKGroep, de organisatie waar KOKO Kinderopvang onderdeel van is, werkt regelmatig samen met topsporters. Zoals bijvoorbeeld het Nederlands dames waterpoloteam, topkorfbalvereniging PKC/SWKGroep en Team Brunel tijdens de Volvo Ocean Race. Door deze samenwerking kunnen de kinderen kennis maken met verschillende sporten. Dat is goed voor hun ontwikkeling.

1 mei 2019