Gemeente gunt subsidie voor peuteropvang in Leidsche Rijn aan KOKO Kinderopvang

Vanaf januari 2020 kunnen peuters in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn terecht bij KOKO Kinderopvang. De gemeente maakte op 12 november bekend dat zij de subsidie voor deze wijk gunt aan de kinderopvangorganisatie. Regiomanager Saskia Rotman: “We leren peuters op een spelende manier waar hun talenten liggen.”

Een nieuw gebied

De gemeente zocht per 2020 meerdere aanbieders om peuteropvang te verzorgen. In een aantal Utrechtse wijken is KOKO Kinderopvang al actief met kinderopvang. Nu komt daar Leidsche Rijn bij. “Leidsche Rijn is een geheel nieuw gebied voor de organisatie, een mooie uitdaging dus”, vertelt Saskia Rotman, regiomanager bij KOKO Kinderopvang. De kinderopvangorganisatie gaat zich in het nieuwe werkgebied focussen op de opvang van peuters. “We zijn samen met een groot aantal andere kinderopvanglocaties onderdeel van de SWKGroep. Daardoor hebben we een groot voordeel en is het mogelijk om onderlinge kennis over peuteropvang en Voorschoolse educatie (VE) met elkaar te delen.”

Voorschoolse educatie (VE) en plusopvang

“Spelen is belangrijk in het ontdekken en ontwikkelen van talenten bij jonge kinderen”, zegt Saskia. “Kinderen leren door te spelen en het helpt taalachterstanden voorkomen.” Naast het verkleinen van taalachterstanden neemt KOKO Kinderopvang ook de plusopvang op zich: opvang voor kinderen die net wat extra hulp nodig hebben. “We werken hierin samen met De Buitenwereld, een organisatie met veel ervaring in de jeugdhulpverlening”, zegt Saskia. “Omdat De Buitenwereld ook bij de SWKGroep hoort, kunnen wij de kennis van hun gedragswetenschappers en jeugdhulpverleners inzetten om de kinderen die dat nodig hebben te helpen.”

15 november 2019