De spanning loopt op: finale van koninklijke schaakstrijd bij KOKO Kinderopvang

Een strijd tussen koningen en koninginnen, gestreden door kinderen. Op 23 mei bereikte deze zijn hoogtepunt: de finale van het schaaktoernooi van KOKO Kinderopvang. De afgelopen tijd hebben de kinderen van de buitenschoolse opvang leren schaken. De kinderen van zeven jaar en ouder voerden het geleerde direct uit in een spannend toernooi. Pieter mag zich de schaakkoning van KOKO Kinderopvang noemen. Hij mag door naar de grote finale van het SWKGroep schaaktoernooi.

Beste schaker van KOKO Kinderopvang

Oefenen. Nadenken. Weer een zet. Wat moet ik hierna doen? De kinderen van zeven jaar en ouder van KOKO Kinderopvang hebben de afgelopen tijd hard geoefend met schaken. Na de locatie finales was nu het uur van de waarheid: wie heeft de denksport heel goed onder de knie en wordt de beste schaker van KOKO? Kinderen van de verschillende locaties uit de regio verzamelden op de finale locatie. Een spannend moment voor de kinderen, want de winnaar mag door naar de grote finale van het SWKGroep schaaktoernooi. Daar zal er nog één keer worden gestreden. En dat gaat niet om zomaar iets. Degene die dáár wint, mag zich de schaakkampioen van de regio noemen.

Positieve effecten

Bij KOKO Kinderopvang staat alles dit jaar in het teken van Body & Brains. Voor de SWKGroep, waar KOKO onderdeel van is, was de keuze om een groot schaaktoernooi te organiseren dan ook niet moeilijk. De sport heeft namelijk tal van positieve effecten, het stimuleert de hersenen en daagt het brein uit. Er worden allerlei verbindingen in de hersenen aangelegd, andere dan bij rekenen of taal. Dit zorgt ervoor dat het brein complexer wordt waardoor kinderen creatiever worden en sneller problemen kunnen oplossen. Bovendien stimuleert schaken het geheugen en het ruimtelijk analytisch denkvermogen. En schaken is ook vooral erg leuk! Jong en oud kunnen leren van deze eeuwenoude strategische sport.

24 mei 2019