Dagopvang en peuteropvang vanaf 8 februari weer geopend

Goed nieuws voor de dagopvang en peuteropvang. Wij mogen per 8 februari weer open! Alle buitenschoolse opvang blijft helaas nog dicht tot ten minste 1 maart. Wat houdt dit voor u in?

Dagopvang en peuteropvang

Vanaf maandag 8 februari kunt u uw kind weer naar de dag- en peuteropvang brengen. Op alle contractdagen van uw kind(eren). Wat fijn dat we uw kind weer mogen ontvangen! Natuurlijk zorgen we voor alle nodige (hygiëne)maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo haalt de pedagogisch medewerker uw kind waar dat kan op bij de ingang van de groep. Dan hoeft u niet naar binnen. Dit wijst zich vanzelf bij elke locatie. Ook vormen we vaste groepen van kinderen en medewerkers. Deze houden we ook bij activiteiten en buitenspelen aan. Zo zorgen we voor maximale veiligheid voor kinderen en medewerkers. We noemen dit “bubbels”.

Sommige kinderen moeten misschien weer wennen. Daarom hebben wij besloten om in de eerste weken geen ruildagen toe te kennen. Dit zorgt voor regelmaat bij alle kinderen. Heeft u bijzonderheden die wij moeten weten over uw kind? Wij horen ze graag. Stuur een berichtje via de ouderapp of neem contact op met de pedagogisch medewerker. Zo zorgen we voor een soepele overgang voor de kinderen. Wij kijken er erg naar uit om uw kind weer te zien volgende week.

Buitenschoolse opvang

De voorschoolse (VSO) en buitenschoolse opvang (BSO) blijven helaas gesloten voor reguliere opvang. Zo wil de Rijksoverheid de contactmomenten van kinderen in de basisschoolleeftijd beperken. Uiteraard is de BSO wel open voor noodopvang voor ouders met een cruciaal beroep.
Alle kinderen van de BSO zijn centraal afgemeld in de Flexkids Ouderapp tot ten minste vrijdag 26 februari. Komt u in aanmerking voor het gebruik van de noodopvang voor VSO en/of BSO? Meld uw kind dan aan via de ouderapp zodat wij weten op hoeveel kinderen we kunnen rekenen.

Nieuwe spelregels

Bij het openen van de locaties voor KDV en PO gelden nieuwe spelregels vanuit de Rijksoverheid. Alle locatiemanagers en het personeel zijn hierover geïnformeerd. Bij een eventuele besmetting binnen een “bubbel” zal de hele bubbel gesloten moeten worden en zich na 5 dagen laten testen. Indien zich dit onverhoopt voordoet, informeren wij u natuurlijk direct via uw locatiemanager. De beslisboom die aangeeft wanneer een kind wel/niet kan komen bij een neusverkoudheid wordt aangepast. Wij wachten op korte termijn een geüpdate versie.

Hoe houden we u op de hoogte?

Zodra wij nieuwe informatie hebben of de situatie verandert, brengen wij u natuurlijk weer op de hoogte. Dat doen wij onder andere via de Flexkids Ouderapp en e-mail (houd ook uw spambox in de gaten). En in specifieke locatiegebonden zaken ontvangt u alle informatie via de locatiemanager.

Vragen

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met onze collega’s van de afdeling Klantcontact & Advies. Via telefoonnummer: 030 677 15 52. Of stuur een e-mail naar info.corona@swkgroep.nl.

Wij en alle teams kijken ernaar uit om u en de kinderen weer in goede gezondheid te zien!

5 februari 2021