Coronanieuws

Vanaf maandag 19 april zijn onze dagopvang-, peuteropvang- en buitenschoolse opvanglocaties weer open mogen. Als er ontwikkelingen zijn, houden wij u op de hoogte.

Op deze pagina bundelen wij onze coronanieuwsberichten. Zo heeft u alle informatie overzichtelijk op een rij. De laatste berichten bevatten de nieuwste informatie. Onze ouders worden ook via de Flexkids Ouderapp en de e-mail op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen.

Vragen

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met de afdeling Klantcontact & Advies of mail naar info.corona@swkgroep.nl.

Laatste nieuws over het coronavirus

Op donderdag 8 juli is er een landelijke stakingsdag in de kinderopvang. Vakbond FNV Zorg & Welzijn heeft zijn leden in de kinderopvang opgeroepen om het werk neer te leggen. Staken is een grondrecht. Wanneer er pedagogisch medewerkers willen staken, respecteren wij dat.

Brancheorganisatie Kinderopvang en GGD GHOR Nederland begrijpen dat het spannend is voor jonge kinderen om getest te worden. Om het minder spannend te maken is er nu een voorlichtingsfilm gemaakt zodat kinderen en ouders weten hoe een coronatest verloopt en wat ze kunnen verwachten.

Graag informeren wij u over de compensatieregeling over de tweede lockdown in de kinderopvang. Waar die voor het kinderdagverblijf en de peuteropvang gelukkig voorbij is, loopt de lockdown voor de buitenschoolse opvang (BSO) nog door. We hopen alle BSO-kinderen snel weer (fysiek) te zien. En zijn blij dat we op het kinderdagverblijf alle kinderen weer een leuke dag kunnen bezorgen.

Helaas lijdt het grote aantal besmettingen met het coronavirus ertoe, dat de overheid opnieuw de kinderopvang heeft gesloten. Vanaf woensdag 16 december tot en met ten minste 5 februari vangen wij daarom alleen de kinderen op van ouders met een cruciaal beroep op de dagen dat zij normaliter ook naar de opvang komen. Op dit moment is het nog onduidelijk wanneer de kinderopvang en basisscholen weer opengaan.

In de periode van 16 december 2020 tot en met vrijdag 5 februari 2021 staan alle kinderen afgemeld in de Flexkids Ouderapp. Tijdens de lockdown kunt u geen ruiltegoed opbouwen bij afmelding en geen ruiltegoeden gebruiken bij aanmelding. Heeft u een cruciaal beroep en wilt u kinderopvang aanvragen voor de aankomende weken? Meld uw kind (plaats een bestelling) dan aan in de Flexkids Ouderapp. Zo weten we hoeveel kinderen we mogen opvangen.

Het leek een tijdje de goede kant op te gaan, maar helaas neemt het aantal corona-besmettingen weer in hoog tempo toe. Wij willen er graag voor blijven zorgen dat er zo min mogelijk risico op besmetting is. Hiervoor volgen we de richtlijnen van het RIVM. Omdat er wat veranderingen in de richtlijnen zijn, hebben we ze voor u op een rijtje gezet: