Coronanieuws

De afgelopen periode is de situatie in Nederland ingrijpend veranderd. Het coronavirus houdt iedereen bezig en de ontwikkelingen en maatregelen volgen elkaar in snel tempo op. Wij houden u zo goed mogelijk op de hoogte van wat dit voor gevolgen heeft voor u en onze kinderopvang.

Op deze pagina bundelen wij onze coronanieuwsberichten. Zo heeft u alle informatie overzichtelijk op een rij. De laatste berichten bevatten de nieuwste informatie.

Onze ouders worden ook via de Flexkids Ouderapp en de e-mail op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen.

Vragen

Heeft u vragen hebben over de compensatieregeling van uw kosten voor kinderopvang? De meest gestelde vragen daarover hebben wij hier voor u beantwoordt.

Mocht u andere vragen hebben. Bijvoorbeeld omdat u een vitaal beroep uitoefent en kinderopvang nodig heeft. Dan kunt u contact opnemen met onze collega’s van de afdeling Klantcontact & Advies.

De gezondheid en het welzijn van de kinderen en onze medewerkers staan voorop

De locaties zijn toegankelijk voor klanten en niet-klanten wanneer de ouder werkzaam is een vitaal beroep of werkproces. De kwaliteit van opvang en veiligheid van de kinderen en medewerkers staat hierbij altijd voorop. Aangezien de kinderopvang wordt gezien als zorginstelling nemen wij ook de benodigde maatregelen. Wij vangen kinderen op van ouders met een vitaal beroep. Als uw kind verkouden is (neusverkoudheid, hoesten, keelpijn) verhoging of koorts (vanaf 38°C) heeft, benadrukken wij dat uw kind thuis moet blijven, ook als u een vitaal beroep heeft.

Samen met onze medewerkers zorgen we ervoor dat de gezondheid en het welzijn van de kinderen voorop staat.

We zijn ons ervan bewust dat deze maatregelen grote impact hebben. Wij vragen, mede namens de overheid, uw begrip in deze uitzonderlijke situatie.

Uw kind is uiteraard bij ons in goede handen en wij zorgen ervoor dat ze een fijne dag hebben.

Laatste nieuws over het coronavirus

Op dinsdag 31 maart maakte de overheid bekend dat de sluiting van scholen en de kinderopvang verlengd is. Dit betekent dat u uw kind tot en met 28 april niet naar de kinderopvang kunt brengen. Wanneer u een vitaal beroep heeft of werkzaam bent in een vitaal proces mag u uw kind nog wel naar de opvang brengen. Uw kind is bij ons uiteraard in goede handen en wij zorgen voor een fijne dag.

De overheid heeft besloten ouders te compenseren voor hun kosten aan de kinderopvang, nu deze gesloten is. Kort gezegd komt de regeling hierop neer: wanneer u de factuur voor april betaalt en uw kinderopvangtoeslag heeft ontvangen, krijgt u uw eigen bijdrage terug. Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de tegemoetkomingsregeling van de overheid. Staat uw vraag er niet tussen? Neemt u dan contact met ons op. Klik hier voor de contactgegevens.