Coronanieuws

Vanaf maandag 19 april zijn onze dagopvang-, peuteropvang- en buitenschoolse opvanglocaties weer open mogen. Als er ontwikkelingen zijn, houden wij u op de hoogte.

Op deze pagina bundelen wij onze coronanieuwsberichten. Zo heeft u alle informatie overzichtelijk op een rij. De laatste berichten bevatten de nieuwste informatie. Onze ouders worden ook via de Flexkids Ouderapp en de e-mail op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen.

Vragen

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met de afdeling Klantcontact & Advies of mail naar info.corona@swkgroep.nl.

Laatste nieuws over het coronavirus

Helaas is vanwege het grote aantal coronabesmettingen de buitenschoolse opvang (BSO) gesloten. Dit is zo vlak voor de feestdagen vervelend nieuws, maar we begrijpen de noodzaak. De sluiting van de scholen zat eraan te komen. Dat ook de buitenschoolse opvang sluit, was voor onze sector verrassend. Wat betekent dit nu voor de opvang van de kinderen?

De coronamaatregelen zijn weer aangescherpt door de Rijksoverheid. Dit heeft ook invloed op ons als kinderopvangorganisatie en op onze locaties. Tevens is de beslisboom aangescherpt op 22 november. Wat houdt dit in voor de kinderen, ouders en medewerkers op onze locaties?

Zoals in de persconferentie werd aangekondigd, gaan we in het dagelijks leven steeds verder versoepelen waar het de basisregels rondom corona betreft. Op locatie houden wij een slag om de arm. De reden hiervoor is dat wij de continuïteit van opvang zo goed mogelijk willen blijven bieden. Om te voorkomen dat er groepen gesloten moeten worden vanwege quarantaine van kinderen of personeel. De 1,5 meterregel wordt landelijk vanaf 25 september echter geheel losgelaten. Een mooi moment om de kinderopvanglocatie wat verder open te stellen, maar dan wel met inachtneming van de “oude” basisregels!

Er kan steeds meer. Maar nog steeds wel op anderhalve meter. Dat geldt natuurlijk ook op onze locaties. Omdat deze regel lastig te handhaven is binnenin de locaties, brengt u uw kind(eren) vooralsnog tot het hek of de toegangsdeur. Concreet betekent dit dat u als ouder niet de locatie binnenin de locatie mag komen. Wij maken hier twee uitzonderingen op:

  • Komt uw kind voor het eerst of wisselt het van groep? Dan mag u op de eerste dag met uw kind meelopen naar de nieuwe groep, zodat u weet hoe de nieuwe plek er uit ziet.
  • Het kennismakingsgesprek met nieuwe ouders houden we weer op locatie. Dit gesprek is altijd op afspraak, zodat we gespreid bezoek ontvangen. Bovendien vindt het gesprek niet op de groep plaats, waardoor de veiligheid gewaarborgd is. Want de veiligheid van kinderen en medewerkers blijft voorop staan.

Brancheorganisatie Kinderopvang en GGD GHOR Nederland begrijpen dat het spannend is voor jonge kinderen om getest te worden. Om het minder spannend te maken is er nu een voorlichtingsfilm gemaakt zodat kinderen en ouders weten hoe een coronatest verloopt en wat ze kunnen verwachten.

Graag informeren wij u over de compensatieregeling over de tweede lockdown in de kinderopvang. Waar die voor het kinderdagverblijf en de peuteropvang gelukkig voorbij is, loopt de lockdown voor de buitenschoolse opvang (BSO) nog door. We hopen alle BSO-kinderen snel weer (fysiek) te zien. En zijn blij dat we op het kinderdagverblijf alle kinderen weer een leuke dag kunnen bezorgen.

Helaas lijdt het grote aantal besmettingen met het coronavirus ertoe, dat de overheid opnieuw de kinderopvang heeft gesloten. Vanaf woensdag 16 december tot en met ten minste 5 februari vangen wij daarom alleen de kinderen op van ouders met een cruciaal beroep op de dagen dat zij normaliter ook naar de opvang komen. Op dit moment is het nog onduidelijk wanneer de kinderopvang en basisscholen weer opengaan.

In de periode van 16 december 2020 tot en met vrijdag 5 februari 2021 staan alle kinderen afgemeld in de Flexkids Ouderapp. Tijdens de lockdown kunt u geen ruiltegoed opbouwen bij afmelding en geen ruiltegoeden gebruiken bij aanmelding. Heeft u een cruciaal beroep en wilt u kinderopvang aanvragen voor de aankomende weken? Meld uw kind (plaats een bestelling) dan aan in de Flexkids Ouderapp. Zo weten we hoeveel kinderen we mogen opvangen.