Buitenspelen is belangrijk, ook bij KOKO

KOKO Kinderopvang buitenspelen

Buitenspelen is gezond voor ieder kind. Even een frisse neus halen en lekker bewegen. Woensdag 13 juni is het weer Nationale Buitenspeeldag. Op onze opvang bieden we een gevarieerd activiteitenprogramma voor alle leeftijden. Met veel aandacht voor voldoende beweging, zowel binnen als buiten.

Meer buitenspelen door samenwerking met sportverenigingen

We streven naar zoveel mogelijk samenwerking met sportverenigingen zodat ook door een sportdeskundige toernooien en bewegingslessen georganiseerd kunnen worden. Voor zowel de peuteropvang, hele dagopvang als de buitenschoolse opvang.

Niet alleen maar leuk

Wist u dat het ook belangrijk is voor onze ogen? Tijdens het buitenspelen krijgen ogen letterlijk de ruimte om verder te kijken. Ogen blijven op deze manier actief in het scherp stellen voor kijken op afstand en van dichtbij. Daarnaast zijn buitenspelen en bewegen van grote waarde voor de motorische, sociaal-emotionele, cognitieve en persoonlijkheidsontwikkeling.

Nationale Buitenspeeldag

Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon organiseren al meer dan 10 jaar de Nationale Buitenspeeldag. Tevens de grootste buitenspeelactie van Nederland. Veel straten worden deze dag omgetoverd tot speelplaatsen. Kijk op de website van Jantje Beton voor meer informatie en de activiteiten die bij u in de buurt op woensdag 13 juni georganiseerd worden.

5 juni 2018