Buiten de lijntjes

Van 2 tot en met 8 oktober 2017 vond landelijk de Week van de Opvoeding plaats. De Week van de Opvoeding draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen, jongeren en professionals. Op onze locaties hebben we aandacht besteed aan deze bijzondere week.

Dit jaar was het thema ‘Buiten de lijntjes’. Onze pedagogische visie ‘Samen de wereld kleuren’ sluit naadloos aan bij dit thema. Ieder kind geeft de wereld kleur en dat mag ook bij ons best buiten de lijntjes!

Denk anders

Opvoeden gaat niet altijd vanzelf en kan best lastig zijn. Ongeveer een kwart van de ouders maakt zich weleens zorgen over de opvoeding en de helft hiervan voelt zich regelmatig tekortschieten. Soms zitten de oplossingen in onverwachte hoek en loop je daar tegenaan door ‘out of the box’ te denken en ‘buiten de lijntjes’ te kleuren. Want iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal en eigen behoeften. Niemand hoort in een hokje.

Vele activiteiten

In de Week van de Opvoeding vonden allerlei activiteiten plaats die deze kant van het opvoeden belichtten. Bijvoorbeeld vanuit de Centra voor Jeugd en Gezin, de bibliotheek of het kinderdagverblijf. Daarnaast was er in de media veel aandacht voor allerlei aspecten rondom opvoeden.

10 oktober 2017